countdown


Adoyaii

24 November 2016

TODAY. LEGA. ITIK

Assalamualaikum

Pheww~~ Morning uools
hahahha. harini alhamdulillah

Rasa mcm nak menari. wakaka~~
Well, nnt ada org jadi mangsa, aku ajak menari. hahahha

Rasa mcm terbeban, actually tak perlu pun.
Nornajwa kan.. but Alhamdulillah
semua dah hilang. 
Lege dennn ni haa.. kehkeh.

Pagi3 ni org tu hanto itik dia p veterina.
Katanya itik tak boleh jalan tapi boleh berdiri.
hahahah. comel la awk ni.
Susah tau nak jumpa lelaki nak syg haiwan3 ni.
1 dalam seribu............. 

okeyla. nnt aku story tentang dia ya.
Dia bukan sesiapa pun.
cooooo cuweeet...hahahha. well #k

08 September 2016

08SEP2016

Harini nak cerita

Pepagi ni sampai ofis 730 kan. 
rasa nak bercerita.

Org slalu kata aku dah kurus. meme la aku kurus.
Takyah exercise diet.

Aku jog every week sebab nak sihat.
Aku tahu diri aku.

Kerja, 730am sampai 530 pm, duk ofis hadap laptop. 
mananya nak exercise.
Exercise pun pepagi la jalan kaki dr rumah ke lrt. lrt hang tuah ke berjaya times square.
balik kerja pun sama, jalan kaki.

seronok badan aku naik tapi dalam waktu yg sama, aku risau..
senang aku selsema, batuk demam. sakit sendi3. hahaha
so, aku amik inisiatif la jog..
Rasa segar sikit badan.

Waktu Sekolah3 aku meme aktif sukan.
Waktu diploma, Kos aku amik ukur tanah. So banyak kerja luar. duk tengah panas.
Dari pagi sampai tghari. sometimes sampai ptg. letih tak letih.

Dulu time blaja UKM aku tak exercise pun tapi kolej aku tu kat atas bukit.
setiap pagi ptg turun naik nak ke kelas.
kat situ je dah boleh exercise.
3 tahun aku blaja, 3 tahun la aku turun naik tangga ibu zain.

So nak hiking pun aku tak training. hahahha.
aku percaya je tangga ibu zain tu.

Aku suka makan sebenarnya.
So now ni aku memang jaga sikit pemakanan.
Beb, umur meningkat.. kena la jaga.

Aku tak ada insurans diri, so kena jaga diri sendiri.

well, now ni aku tak boleh hiking dah. 
so sad.. tapi takpe..
aku pilih jog jela..

aku join event travel dgn team aku pun yg hutan3 santai3, ada pun hiking sikit utk keluarkan peluh.

Najwa n hutan tak dapat dipisahkan.

aku tgk dorang post event semeru rinjani kinabalu..
waaaaa.. menangis hati aku.
nak pergi sgt tapi ada perkara yg aku kena setelkan tahun depan.
Perkara yg paling besar dlm hidup aku. 
yg akan mengubah hidup aku 360 darjah. hekhek
Doakan semuanya dipermudahkan.

InsyaAllah, ada rezeki aku pergi.

Sekian.


19 August 2016

TODAY - 19AUG2016

Assalamualaikum.

Here we go Najwa.
teringat ada blog.

well, dah boleh delete semua entry yg dulu3 kala
hahahahah
kena la paham situasi.

entry dulu zaman kanak3 lagi aku ni.
Now, move forward.

Thanks siapa yg hadir dalam hidup aku wei.
dont worry .. kita meme akan jadi kawan shj.
Tak akan lebih n tak kurang.

Trust Allah when making decisions.
hekhek.

Btw, 1st entry utk tahun 2016.
19AUG2016.

Cayok najwa. InsyaAllah
Perjalanan hidup ni memang tak duga.

Percaya, apa yang kau nak pasti dapat.
Cepat atau lambat je.
tiada istilah lambat ke cepat actually, sampai masa kau bersedia-sesuai, kau akan dapat

nanti macam akan update lagi.
hekhek.. well meme akan update.
byk benda nak cerita.

tak kisah pun org tak baca. memang tau org tak baca.
hahahahahha

#k
#officeUMobileLevel8

12 February 2015

Hari Ini Aku Tulis!

Assalamualaikumwarahmatullah...

Pheww~~~
Lama sudah tak membuka blog ni.
suddenly im wanna to type2, hekhek~
then, baru teringat aku ada blog

Btw, aku memang perisik kebangsaan.
aku suka stalk org. 
tak kisah lah sesiapa org tu.
ada suka duka dalam menyiasat kehidupan manusia.

zaman dihujung jari, kau click tu click ni, keluar semua.
hikhok.
cuma, benda yg aku rasa aku sampaikan, aku bgtahu

sometimes, aku memang suka hendak tahu apa khabar kawan aku
sesiapa yg pernah muncul dalam hidup aku.

Aku...
Lately, aku byk sangat fikirkan sesuatu.
I don't know but Allah Know. kehkeh~

Aku happy?
InsyaAllah.. Allah knows better.

aku bukan seorang yang cepat give up. 
but sometimes im wanna run away.. kehkeh~
aku nak lari. tapi dengan lari kau takkan mampu solve. 
nak climb?
i dont think so~

just wait n see? 
nope.. itu bukan aku.
if one day... 

aku nak kekalkan benda2 alah dalam blog aku ni.
rindu zaman update.

betul kata orang, makin tua ni makin penyabar.
tapi aku nampak lagi cool kan now ni?
beb, tua dah kot..
kau nak bersuara, mampu ke?
mampu je.. hakhak~

apa yg aku post ni jangan lah percaya.


okey.
jom lah zzzzz..




09 January 2013

Tentang Anak Ke-2

ANAK MANJA EMAK
sebab apa-apa pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu.

ANAK DEGIL
  • Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. Semua dia aje yg betul. Dalam ramai-ramai adik beradik dia aje yg KETEGAQ.
  • Kemahuan dia kuat. 
  • Kalau buat sesuatu sungguh-sungguh. Kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya. 
  • Boleh... dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan.

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pandai pujuk makwe or pakwe dia.

BERCINTA
dia kalau bercinta, sangat setia.sanggup berkorban. :D

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang. Kalau hitam, hitam lah kalau putih, putih lah.Degil tak boleh toleransi.

HATI
Anak no 2 ni juga nampak je keras. Tetapi hati dia lembut. SATU lagi pe'el dia, Dia tak boleh ditegur.

BERDIKARI
  • Very independent.memang betul.tp kalau terlebih independent pun payah.
  • mudah bergaul.
  • very take care.
ARAHAN
 Dia payah nk terima arahan. Dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata tak boleh kerja dengan orang.

PEMAAF & CARING
pemaaf dan caring.TAPI awas jangan bagi diorang marah kalau diorang marah faham saje lah.

PAKAIAN
Dari segi pakaian, brand tidak dikisahkan, janji kemas.
 
~ btw kebanyakannya betul beb. hahahah~. so, ada aku kisah?~ woof woof~